Брашно - 500 г
Прясно мляко - 200 мл
Мая - 20 г
Масло - 80 г
Яйца - 2 бр.
Сол - 1 супена лъжица
Захар - 1 чаена лъжица
Бутер тесто - 1/2 кора за кошничката
Сусам и маково семе за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, и с останалите продукти се омесва меко тесто. То втасва за около 30 минути.
2.Оформят се кравайчетата, които се слагат в тава с кухненска хартия, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам и маково семе. Те също втасват за около 30 минути и се пекат при 200 градуса за 15 минути.
3.Кошничката се прави, като от бутер кората се режат ленти с широчина около 1 см. Те се сплитат върху керамична купа и се пече до златисто. Обръща се и се пече и от вътрешната страна. Дръжката се оформя отделно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар