Продукти:
Сметана - 300 мл
Цедено кисело мляко - 200 г
Захар - 200 г
Куркума - 1 щипка
Маслени бисквити
Ягоди - 300 г
Листа от мента
Лимончело - 15 мл
Желатин - 20 г
Начин на приготвяне:
1.Ягодите се нарязват, поръсват се със захар и 100 мл вода и се слагат в съд на котлона да кипнат. Леко се охлаждат и се добавя 10 г разтворен желатин. Изливат се в силиконови форми заедно с листа от мента и се поставят на хладно за около 1 час. Изваждат се и се подреждат в покрита с домакинско фолио тортена форма, в основата на която предварително са сложени маслени бисквити.
2.Киселото мляко се разбърква с разбита сметана, захар и лимончело, сместа леко се загрява и се обединява с 10 г разтворен желатин. Разделя се на 2 части, като едната се оцветява с куркума. Бялата и жълтата млечни смеси се редуват върху желираните ягоди и така се получава мраморният ефект.
Ще предложа още един вариант на тази торта:
Ягодовата и млечна желатинови смеси се изливат в правоъгълни формички и след като стегнат, се подреждат шахматно в тортена форма. Покриват се с останалия млечен крем и тортата се поставя в хладилник за 2-3 часа.
ДОБЪР АПЕТИТ!