Продукти:
Тиква - 1 кг
Прясно мляко - 300 мл
Яйца - 2 бр.
Брашно - 1 супена лъжица
Захар - 200 г
Ванилия - 1 бр.
Орехи - 80 г
Ябълки - 1 бр.
Начин на приготвяне:
1.Тиквата се нарязва и се пече 1 час при 200 градуса.
2.Прясното мляко се слага в подходящ съд и трябва да заври със 100 г захар. Яйцата и брашното се разбъркват и се добавя по малко от горещото мляко. Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване. Слага се и ванилията.
3.100 г захар се карамелизира и се добавят начупените орехи и обелената и нарязана на малки кубчета ябълка.
4.Резените от тиквата се издълбават, като част от нея се намачква с вилица и се разбърква с крема. Тиквата се пълни, като последно се слагат карамелизираните ябълки и орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар