сряда, 25 октомври 2017 г.

Панакота с ягоди и три вида шоколад


Продукти:

Сладкарска сметана - 300 мл
Заквасена сметана - 300 г
Пудра захар - 100 г
Бял шоколад - 100 г
Млечен шоколад - 100 г
Черен шоколад - 100 г
Ванилия
Лимонова кора
Ягоди - 300 г
Желатин - 15 г
Мента за декорация

Начин на приготвяне:

1.Ягодите се нарязват и се подреждат в кръгли силиконови формички.
2.Сладкарската сметана леко се разбива със захарта и се обединява със заквасена сметана, ванилия, настъргана лимонова кора и разтворен според описанието на опаковката желатин. Разделя се на три части и всяка една от тях се разбърква с разтопени на водна баня бял, млечен и черен шоколад.
3.Цветните кремове се редуват върху наредените ягоди.


4.Формите се поставят в хладилник за 2-3 часа и се обръщат върху подходящ поднос.