Продукти:
Червено цвекло - 200 г
Моркови - 200 г
Зелена чушка
Копър - 1/2 връзка
Крема сирене - 400 г
Заквасена сметана - 150 мл
Чесън - 2 скилидки
Лимонов сок, сол, черен пипер
Желатин - 20 г
Солени бисквити - 150 г
Масло - 80 г
Сусамени семена - 30 г
Начин на приготвяне:
1.Сметаната се разбърква с крема сирене, сол, черен пипер, настъргана лимонова кора, лимонов сок и разтворен в малко вода желатин. Сместа се разделя на 3 части в отделни купи.
2.Цвеклото се обелва и се сварява. Нарязва се на малки кубчета. Морковите се настъргват и се бланшират във вряла подсолена вода за 2-3 минути. Копърът и чушката се наситняват и се разбъркват с настърган чесън.
3.Тези зеленчуци се добавят към трите части от овкусената сметанова смес, като ги оцветяват в червено, оранжево и зелено. Те се редуват в подходяща форма, основата на която е покрита със смлени бисквити, разбъркани с масло и леко запечени сусамени семена.
4.Чийзкейкът се украсява с резенчета и сок от цвекло, в който има разтворен желатин. Поставя се на хладно за 2-3 часа.
ДОБЪР АПЕТИТ!