Брашно - 500 г
Прясно мляко - 250 мл
Мая - 20 г
Яйца - 5 бр.
Масло - 50 г
Олио - 50 мл
Захар - 200 г
Сол - 1 щипка
Настъргана кора от 1 лимон
Екстракт от ванилия
Ром
Сушени кайсии и стафиди - 250 г
Кафява захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Кайсиите се нарязват и заедно със стафидите се поръсват с малко ром и вода за около 30 минути.
2.Маята и 15 г захар се разтварят в затоплено прясно мляко и с малко брашно се образува рядка кашичка, която трябва да втаса.
3.Яйцата се разбиват със захарта и се добавят към ферментиралата мая и останалите описани продукти. Получава се смес, която трябва да е малко по-гъста от тази за кекс. С лъжица за сладолед се пълнят малки форми. Яйченото тесто се поръсва с кафява захар и отново трябва да втаса.