Продукти:
Блат:
Жълтъци - 4 бр.
Яйце - 1 бр.
Захар - 80 г
Брашно - 150 г
Бакпулвер - 5 г
Ванилия
Крем:
Маскарпоне - 250 г
Пудра захар - 100 г
Течен шоколад - 150 г
За сиропиране: разредено с вода сладко от портокалови корички
Начин на приготвяне:
1.Яйцето, жълтъците и захарта се разбиват с миксер до пухкав крем. Добавят се останалите продукти, след което яйчената смес се излива в тава с пергаментова хартия. Блатът се пече на 180 градуса за 15 минути. Навива се на руло и се покрива с влажна кърпа, за да не изсъхне.
2.Кремът се получава от добре разбъркано маскарпоне с пудра захар и течен шоколад. Последният може да се приготви по рецепта в раздел "Шоколад" - "Течен шоколад с аромат на ром и карамел".