Продукти:
Брашно - 250 г
Масло - 60 г
Пудра захар - 60 г
Яйца - 2 бр.
Амонячна сода - 5 г
Ванилия
Захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Размекнатото масло и пудрата захар се разбиват с миксер на пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата и се миксира още около 5 минути. Сместа се обединява със содата и брашното. Трябва да се получи меко тесто, което се разточва на тънка кора с дебелина 2 мм. С формичка се изрязват сърца, които се поръсват със захар и се пекат на 180 градуса до бледозлатист цвят.
2.Вторият вид бисквити:
Тестената кора се намазва с мармалад и се навива на руло, което се разрязва по дължина. Двете половинки на рулото се оформят като охлювчета.
Бисквитите с мармалад се нареждат в тава, която е покрита с пергаментова хартия и се пекат при същите условия.