ПРОДУКТИ
Кора за пица
Патладжан - 2 бр.
Копър - 1/2 връзка
Мащерка - 2-3 стръка
Чесън - 1 скилидка
Моцарела - 200 г
Зехтин за намазване
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Патладжаните се разполовяват и се слагат в солена вода за 30 минути. Нарязват се на тънки ленти, овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат в намаслен тиган до омекване.
2.Тестената кора се нарязва на правоъгълници, върху които се слагат ивици от патладжан, поръсени с чеснов зехтин, малко копър и мащерка. Върху тях се поставя парченце моцарела и се навиват малки рулца, които по желание могат да се намажат с разбит жълтък. Те се подреждат в тава, която е покрита с хартия за печене или силиконова материя.
3.Рулцата се пекат на 180 градуса за 20 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!