Брашно - 300 г
Царевично нишесте - 100 г
Прясно мляко - 200 мл
Яйца - 4 бр.
Захар - 250 г
Разтопено масло - 100 г
Бакпулвер - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Сини сливи - 600 г
Боровинки за украса - 100 г
Карамелизирани и смлени орехи за поръсване - 100 г
Начин на приготвяне:
1.Сливите се разполовяват, костилките се изваждат, поръсват се със 150 г захар и се слагат в съд на котлона. Варят се 5-6 минути, сокът се прецежда и се запазва за сиропиране на кекса.
2.Сливите се нареждат с отрязаната част към основата на покрита с кухненска хартия тава. Поръсват се с царевично нишесте и карамелизирани орехи.