Продукти:
Брашно - 600 г
Прясно мляко - 150 мл
Готварска сметана - 150 мл
Мая - 20 г
Яйца - 4 бр.
Разтопено масло - 60 г
Сол - 20 г
Захар - 5 г
Ленени семена за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Маята се разтваря в затоплено мляко и с 3 яйца, 1 белтък, 40 г разтопено масло и останалите продукти се замесва меко тесто. След втасване една част от него се отделя, разточва се на кора, от която с формички се изрязват цветята за кошничката, а две ленти се усукват за дръжка. Намазват се с жълтък и се пекат до златисто.
2.Останалото тесто се разделя на 2 части, които също се разточват. Първата се намазва с разтопено масло, навива се на руло и се поръсва с ленени семена. Завива се в кръг и се поставя в намаслена тава.
3. От втората се изрязват ленти.