Продукти:
Яйца - 5 бр.
Пудра захар - 120 г
Брашно - 150 г
Какао - 30 г
Ванилия
Рикота - 400 г
Мед - 60 г
Канела - 1 щипка
Череши - 200 г
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Белтъците и 50 г захар се разбиват на сняг.
2.Жълтъците се миксират с останалата захар, ванилията и 120 г брашно. Сместа се разделя на две равни части, като към едната се добавят 30 г какао, а към другата - 30 г брашно. Те се разбъркват внимателно с разделените на две белтъци.
3.В тава с размери 23/28 см се слага оризова хартия. Върху нея се излива жълтата яйчена смес, а след това с пош тя се покрива с кафявата. С помощта на дървена дръжка се преминава през двете смеси първо по дължина, а след това и по ширина.
4.Блатът се пече на 180 градуса за 15 - 20 минути. Покрива се с влажна кърпа и след охлаждане се намазва с разбитите рикота, мед и канела. Черешите се изчистват от костилките и се подреждат върху крема. Блатът се навива на руло, което леко се поръсва с пудра захар. При разрязване се получават ефектни шоколадови шарки.
ДОБЪР АПЕТИТ!