Продукти:
Палачинково тесто:
Яйца - 4 бр.
Брашно - 200 г
Прясно мляко - 400 мл
Сол, черен пипер
Масло - 30 г
Червен крем:
Изпечени и пюрирани червени чушки, доматено пюре, настъргани кисели краставички, лека майонеза, босилек, сол и черен пипер
Бял крем:
Крема сирене, сварен и настърган белтък, копър, настъргани кисели краставички, чесън, сол, черен пипер, лимонов сок
Жълт крем:
Лека майонеза, горчица, сварен и стрит жълтък, лимонов сок, настърган кашкавал
Мортадела - 300 г
Настърган кашкавал - 150 г
Начин на приготвяне:
1.От палачинковото тесто се изпичат тънки палачинки в нагорещен и намазан с масло тиган.
2.Върху всяка палачинка се нанася различен вид крем, навива се на руло и се нарежда в съд с кухненско фолио. Всеки ред от палачинки отново се намазва с крем, поръсва се с настърган кашкавал и върху него се слага по една изрязана с формата на съда палачинка.
3.Върху палачинката се поставя и лист мортадела.
4.Палачинковата торта се украсява:
5.Страните се намазват с крем и се покриват с настърган кашкавал.
6.Палачинковата торта се поставя на хладно за около 1 час.
ДОБЪР АПЕТИТ!