Продукти:
Брашно - 200 г
Яйца - 6 бр.
Масло - 200 г
Захар - 200 г
Какао - 30 г
Бакпулвер - 10 г
Ванилия
Начин на приготвяне:
1.Белтъците и жълтъците на яйцата се изливат отделно в две купи. Черупките се намасляват от вътрешната им страна.
2.Маслото за мъфините се оставя на стайна температура, за да омекне. Разбива се на пухкав крем заедно със 100 г захар. При непрекъснато бъркане се добавят един по един жълтъците, след това амонячната сода, брашното и ванилията.
3.Сместа внимателно се разбърква с белтъците, които предварително са разбити на сняг с останалата захар. Кексовото тесто се разделя на две части, като в едната се слага какаото.
4.С пош или с малка лъжичка жълтото и кафявото тесто се изливат последователно в яйчените черупки.
Мъфините се пекат на 200 градуса за 25 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар