неделя, 18 януари 2015 г.

Мъфини - гъбки с тиква, крема сирене и шоколад



Продукти:

Сварена тиква - 300 г
Захар - 100 г
Маскарпоне - 100 г
Разтопен бял шоколад - 100 г
Канела - 5 г
Ром - 10 мл

Какаов блат (рецептата за него е описана в "Шоколадови пастички с ягоди")

Сироп за блата - сварено кафе, мед и малко ром

Начин на приготвяне:

1.С формичка от какаовия блат се изрязват пънчетата на гъбките. Сиропират се и се подреждат в поднос.
2.Сварената тиква се прецежда от излишната вода и се смесва с останалите продукти. С дълбока лъжичка се оформят шапчиците на гъбките и се поставят върху пънчетата. При поднасяне се поръсват с канела.











Няма коментари:

Публикуване на коментар