петък, 2 януари 2015 г.

Бишкотена торта с карамел и шоколад






Продукти:

Бишкоти - 1 пакет
Шоколад - 100 г
Сладкарска сметана - 300 мл
Маскарпоне - 150 г
Настъргана кора от лимон
Прясно мляко - 100 мл
Инстантно какао - 30 г
Сок от 1/2 лимон
Ром - 10 мл
Мед - 15 г
Фондан за украса

Начин на приготвяне:

1.Бишкотите се нареждат в основата на форма, покрита с хартия за печене. Поръсват се с топло прясно мляко, разбъркано с какао, ром, лимонов сок и мед.

2.Върху бишкотения блат се нанася крем от сметана и маскарпоне, върху който се настъргва шоколад. Бишкотите и кремът се редуват до изчерпване на количествата.

3.Тортата се покрива с крем и се украсява с фигури от разточен фондан, какао и карамелизирана захар.

ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Красива е, а предполагам - и много вкусна!
    Честита, здрава и много успешна нова година!

    ОтговорИзтриване
  2. Много здраве, късмет и сбъднати мечти през Новата 2015 година, Вили!

    ОтговорИзтриване