Продукти:
Пълнозърнесто брашно - 300 г
Пшеничено брашно - 300 г
Прясно мляко - 200 мл
Газирана вода - 100 мл
Мая - 20 г
Олио - 40 мл
Яйца - 3 бр.
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Масло - 20 г
Семена за поръсване: ленено, сусамено и маково
Начин на приготвяне:
1.Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко, разбъркват се с малко пшеничено брашно и след втасване се добавят останалите продукти (без маслото). Замесва се меко тесто, което отново трябва да втаса.
2.Оформят се малки питки, които се намазват с разтопено масло и се поръсват със семена.
3.След като втасат, питките се пекат при 180 градуса за около 15-20 минути, като във фурната се слага и съд с лед. Така те образуват хрупкава коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар