Продукти:
Блат:
Брашно - 150 г
Захар - 100 г
Яйца - 6 бр.
Бакпулвер - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Лимонена кора - от 1/2 лимон
Сол - 1 щипка
Крем:
Сладкарска сметана - 200 мл
Маскарпоне - 200 г
Сок от 1/2 лимон
Пудра захар - 50 г
Сладко от сини сливи - 150 г
Сини сливи за украса
Начин на приготвяне:
1.Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Разбъркват се добре с брашното, настърганата лимонена кора и останалите продукти. Яйченото тесто се пече в намаслена форма за торта на 180 градуса. След охлаждане се реже хоризонтално на три блата, които се напояват със сироп от захар и вода в съотношение 1:1.
2.Всеки блат се намазва с пюрираните сливи от сладкото и върху него се шприцова кремът. Последният се приготвя от леко разбита сметана, маскарпоне, пудра захар и сок от лимон.
3.Тортата се украсява с резенчета от сини сливи, крем и настърган шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар