Продукти:
Калмари - 4-5 бр.
Марината:
Соев сос, зехтин, лимонов сок, мащерка, сол и черен пипер
Панировка:
Брашно - 200 г
Бира - 150 мл
Горчица - 10 г
Сол, черен пипер
Тесто за кошничките:
Брашно - 300 г
Прясно мляко - 150 мл
Мая - 10 г
Масло - 15 г
Сол
Начин на приготвяне:
1.Калмарите се сваряват за 1 минута във вряща подсолена вода и се поставят в марината за около 30 минути.
2.Калмарите се нарязват на кръгчета, овалват се в брашно и се потопяват в приготвената панировка, която трябва да е малко по-гъста от боза. Пържат се по 1 минута от двете страни.
3.Маята се разтваря в затоплено мляко и с останалите продукти се замесва меко тесто. След втасване се разточва на кора. С формичка от нея се изрязват кръгчета, които отново втасват и се пускат в силно загрята мазнина. Пържат се до златисто, след което от тях се изрязват капачетата.4.Кошничките се пълнят с готовите панирани калмари и се поднасят със свежа салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар