петък, 21 ноември 2014 г.

Торта с тиква, шоколад и орехи





Продукти:

Сварена тиква - 1 кг
Яйца - 2 бр
Сметана - 200 мл
Грис - 150 г
Брашно - 150 г
Орехи - 100 г
Захар - 200 г
Какао - 30 г
Канела - 10 г
Бакпулвер - 10 г
Разтопен черен шоколад - 100 г
Шоколадови пръчици за поръсване на тортата

Начин на приготвяне:

1.Тиквата се пасира и се разбърква със 100 г захар, сметана и яйца.

2.Леко запечените и смлени орехи се смесват с останалите сухи съставки.

3.Във форма с кухненска хартия се редят последователно сухата смес и тиквата, поръсена с разтопен шоколад.

4.Продуктите се редуват до изчерпването на количествата. Тортата се пече на 150 градуса за около 35 минути. Украсява се с шоколадови пръчици и цветя от сварена тиква.




ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Чудесна комбинация на тиква, шоколад, орехи!
    Интересна украса с тези тиквени цветя!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване