неделя, 13 юли 2014 г.

Пай с кайма и зеленчуци





Продукти:

Кайма - 500 г
Картофи - 150 г
Червена чушка - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Лук - 1 глава
Домати - 1 бр.
Кашкавал - 100 г
Вегета
Магданоз
Кимион - 1 щипка
Масло - 30 г
Сол, черен пипер
Люта чушка за украса

Начин на приготвяне:

1.Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Разбъркват се с кайма, вегета, сол и черен пипер. С тази смес се облепват основата и стените на форма с кухненска хартия.
2.Ситно нарязаните зеленчуци се задушават за кратко в масло с малко вода. Овкусяват се със сол, черен пипер и се разбъркват с настърган кашкавал.
3.Изсипват се в средата на формата с каймата. Покриват се с кръгчета от картофи, поръсени с вегета и олио.




4.Паят се пече около 30 минути на 180 градуса. Украсява се с домат и люта чушка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар