Продукти:
Спанак - 500 г
Пресен лук - 1/2 връзка
Брашно - 50 г
Прясно мляко - 150 мл
Готварска сметана - 100 мл
Жълтъци - 2 бр.
Масло - 40 г
Чесън - 2-3 скилидки
Босилек - 3-4 листа
Сок от 1/2 лимон
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Брашното се запържва в загрято масло с малко олио и постепенно се разрежда с мляко и вода.
2.Добавят се леко бланшираните и миксирани лук и спанак. Овкусява се с подправките. Кашата ври за около 10 минути и в края на готвенето се разбърква със сметана, сок от лимон, настърган чесън и 2 жълтъка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар