неделя, 1 юни 2014 г.

Сарми с кайма и листа от цвекло






Продукти:

Листа от цвекло - 1 връзка
Кайма - 400 г
Ориз - 100 г
Моркови - 2 бр.
Чушки - 1 бр.
Домати - 1 бр.
Лук - 1 глава
Кимион, магданоз и дивисил
Дафинов лист - 2 бр.
Сол, червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Запържват се нарязаните моркови, чушка, лук и домати. Поръсват се с червен пипер и се добавят оризът и каймата. Сместа се овкусява.
2.Листата от цвекло се слагат за 2-3 минути в съд за готвене на пара. С листата и оризовата смес се завиват стегнати сарми. Те се нареждат в намаслена тава, в която са сложени дафиновите листа. Заливат с гореща вода и се пекат на 180 градуса за 40 минути. Поръсват се с нарязани магданоз и дивисил. Поднасят се с чеснов сос.




Цвеклото е много полезно.То пречиства кръвта и спомага за изхвърлянето на токсини от човешкия организъм.

1 коментар:

  1. Е, такива сарми още не съм правила! От зелеви листа, лозови, липа, лобода съм приготвяла. Намеря ли листа от цвекло, обезателно ще направя. Отдавна имам такова желание.
    Приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване