Продукти:
Листа от цвекло - 1 връзка
Кайма - 400 г
Ориз - 100 г
Моркови - 2 бр.
Чушки - 1 бр.
Домати - 1 бр.
Лук - 1 глава
Кимион, магданоз и дивисил
Дафинов лист - 2 бр.
Сол, червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Запържват се нарязаните моркови, чушка, лук и домати. Поръсват се с червен пипер и се добавят оризът и каймата. Сместа се овкусява.
2.Листата от цвекло се слагат за 2-3 минути в съд за готвене на пара. С листата и оризовата смес се завиват стегнати сарми. Те се нареждат в намаслена тава, в която са сложени дафиновите листа. Заливат с гореща вода и се пекат на 180 градуса за 40 минути. Поръсват се с нарязани магданоз и дивисил. Поднасят се с чеснов сос.
Е, такива сарми още не съм правила! От зелеви листа, лозови, липа, лобода съм приготвяла. Намеря ли листа от цвекло, обезателно ще направя. Отдавна имам такова желание.
ОтговорИзтриванеПриятна неделна вечер!