Филе от бяла риба - 500 г
Картофи - 400 г
Прясно мляко - 150 мл
Разтопено масло - 30 г
Лимонов сок и кора от 1/2 лимон
Сол, черен пипер
Дивисил, розмарин
Сос Уорчестър
Резени от червено цвекло
Мента
Начин на приготвяне:
1.Във водата на съд за готвене на пара се слагат кората на половин лимон, дивисил и розмарин. Овкусената със сол и черен пипер риба се приготвя на пара за около 15 минути, след което се поръсва с малко лимонов сок и зехтин.
2.Картофите се сваряват и се обелват. Пюрират се заедно с горещо мляко, масло, лимонов сок, сол и черен пипер. Пюрето се шприцова в поднос и се украсява с резени от червено цвекло и листа от мента. В средата се слага рибата. Ястието се поръсва със сос Уорчестър и нарязан дивисил.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар