Кашкавал - 300 г
Яйца - 2 бр.
Брашно, галета, овесени трици
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Кашкавалът се нарязва на правоъгълници с дебелина около 1,5 см. Овалват се в брашно и се поставят на хладно за 1 час. Така при пърженето кашкавалът няма да се разтече.
2.Нарязаният кашкавал се потопява в разбитите яйца, овкусени със сол и черен пипер, овалват се в равни части галета и овесени трици и след това отново в яйца.
3.Изпържват се в нагорещена мазнина до златисто. Ако остане от панировката, тя може да се сготви на омлет.
Таня, така правя и аз - в панировката слагам освен брашно, галета, или трици, или царевично брашно, или смесвам каквото имам! И накрая обезателно от останалото яйце и част от панировката - омлет!
ОтговорИзтриванеМного апетитно си поднесла тези кашкавалчета с доматения сос!
Приятна петъчна вечер!
Благодаря, tillia! Много апетитно става и когато се включи корнфлейкс в панировката.
ОтговорИзтриване