четвъртък, 4 декември 2014 г.

Паниран кашкавал с овесени трици






                                                                          Продукти:

Кашкавал - 300 г
Яйца - 2 бр.
Брашно, галета, овесени трици
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Кашкавалът се нарязва на правоъгълници с дебелина около 1,5 см. Овалват се в брашно и се поставят на хладно за 1 час. Така при пърженето кашкавалът няма да се разтече.




2.Нарязаният кашкавал се потопява в разбитите яйца, овкусени със сол и черен пипер, овалват се в равни части галета и овесени трици и след това отново в яйца.
3.Изпържват се в нагорещена мазнина до златисто. Ако остане от панировката, тя може да се сготви на омлет.




Панираният кашкавал се украсява с цвете от пресен лук. Поднася се със свежа салата и чеснов или доматен сос.

2 коментара:

  1. Таня, така правя и аз - в панировката слагам освен брашно, галета, или трици, или царевично брашно, или смесвам каквото имам! И накрая обезателно от останалото яйце и част от панировката - омлет!
    Много апетитно си поднесла тези кашкавалчета с доматения сос!
    Приятна петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, tillia! Много апетитно става и когато се включи корнфлейкс в панировката.

    ОтговорИзтриване