Продукти:
Какаов кекс с череши - 300 г
Черен шоколад - 100 г
Бял шоколад - 100 г
Сладкарска сметана - 100 мл
За украса:
Кокосови стърготини, дребни захарни и шоколадови фигурки, златиста сладкарска боя
Начин на приготвяне:
1.Кексът се реже хоризонтално на две половини и се оформя на части с различни по големина формички.
2.Черният и белият шоколад се разтопяват на водна баня и се разбъркват с по 50 мл сметана. Двете смеси се обединяват с еднократно разбъркване, за да се получи меланж. С този шоколадов крем се пълнят кексовите кръгчета.
3.Кръгчетата се поставят едно в друго.
4.Процедурата се повтаря до изчерпване на количествата.
5.Шоколадовият крем се намазва върху завършения кекс, поръсва се с кокосови стърготини и се украсява с посочените продукти.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Весела Коледа Танче. Много красиво се е получило. Браво за търпението да го направиш!
ОтговорИзтриванеМного здраве и късмет през Новата година, Ани!
ОтговорИзтриване