петък, 26 януари 2024 г.

Цветна зеленчукова паста с брюкселско зеле

 






Продукти:


Зеленчукова паста - 300 г
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Червена чушка - 1 бр.
Брюкселско зеле - 300 г
Гъби - 100 г
Масло - 30 г
Зехтин за готвене
Кашкавал - 100 г
Розмарин, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Зеленчуковата паста се сварява в подсолена вода за 10 минути, прецежда се и се полива със студена вода, за да се спре готвенето.





2.Зеленчуците се нарязват и се задушават в масло и зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват с пастата. Поръсват се с розмарин и настърган кашкавал  и се пекат на 200 градуса за около 15 минути до златисто.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар