Продукти:
Лилави моркови - 200 г
Оранжеви моркови - 200 г
Сварени яйца - 5 бр.
Маскарпоне - 400 г
Рикота - 400 г
Готварска сметана - 200 г
Чесън - 2 скилидки
Лимонова кора и сок от 1/2 лимон
Горчица - 10 г
Копър - 1/2 връзка
Сол, черен пипер
Желатин - 20 г
Начин на приготвяне:
1.В два отделни съда се сваряват двата вида моркови и се пюрират. Във водата от лилавите моркови се слагат 2 сварени яйца, които за около 30 минути се оцветяват.
2.С миксер се разбиват маскарпонето, рикотата и сметаната. Овкусяват се с посочените подправки и се разбъркват с разтворен желатин. Сместа се разделя на две части, които се обединяват с пюрираните моркови.
3.Тортена форма се покрива с хартия за печене и в нея се редуват цветните смеси. По средата се нареждат разрязани сварени яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар