Продукти:
Скариди - 400 г
Ориз - 150 г
Лук - 1 глава
Чесън - 2 скилидки
Лимонов сок - 15 мл
Бяло вино - 100 мл
Настърган пармезан - 50 г
Масло - 30 г
Куркума, сол, черен пипер
Червен пипер за поръсване и маслини за украса
Начин на приготвяне:
1.Лукът се нарязва и се сотира в малко нагорещена мазнина. Добавя се оризът, който трябва да стане "стъклен". Подправя се със сол, черен пипер и куркума. Наливат се 400 мл топла вода и ястието ври до омекване на ориза. В края на готвенето се разбърква с вино, масло и настърган пармезан или кашкавал.
2.Скаридите се сотират в нагорещено масло и малко зехтин за 2-3 минути. Овкусяват се със сол, черен пипер, лимонов сок и настърган чесън. Сервират се върху канапе от приготвения ориз и се украсяват с маслини.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар