Продукти:
Ябълки - 600 г
Пшеничен грис - 200 г
Захар - 150 г
Олио - 50 мл
Канела, анасон, кардамон - по една щипка
Леко запечени орехи - 50 г
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Ябълките се обелват и вътрешната им част се отстранява. Смилат се с миксер и се разбъркват с начупени орехи, олио, захар и посочените подправки.
2.Избраната форма (d - 25 см) се намаслява и се поръсва с грис.
3.Редуват се пшеничният грис и ароматната смес с ябълки до изчерпване на количествата. Сладкишът се пече на 180 градуса за 30 минути. Изважда се от фурната и се покрива с алуминиево фолио. Така трябва да престои около 1 час.
4.Обръща се върху поднос и се поръсва с пудра захар.
Много красиво оформен,а съм сигурна и много вкусен сладкиш!Поздравления,Таня и благодаря за подсказката:)!
ОтговорИзтриванеМалко късно отговарям,Милена, но наистина сладкишът е много вкусен.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!