вторник, 29 септември 2015 г.

Пирожки със спанак и сирене






Продукти:

Тесто:
Брашно - 500 г
Прясно мляко - 250 мл
Мая - 20 г
Яйце - 1 бр.
Масло - 50 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г

Плънка:
Спанак - 300 г
Сирене - 300 г
Яйце - 1 бр.

Олио за пържене
Розмарин - 1 клонче

Начин на приготвяне:

1.Маята се разтваря в затоплено прясно мляко и с останалите продукти се замесва меко тесто. След като втаса, тестото се разточва на тънка кора. Нарязват се правоъгълници и върху тях се нанася плънка от натрошено сирене, разбъркано с яйце и спанак.
2.Тестената кора се навива заедно с плънката.




3.Рулцата се пържат в нагорещено олио, в което за няколко минути се слага клонче розмарин. Пирожките се поставят върху кухненска хартия за отстраняване на излишната мазнина. Вместо да се пържат, те могат да се изпекат в намаслена тава при 180 градуса до златисто.




ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Привет,тези неустоими пирожки ми напомнят за детството.Може би е време да се върнем малко назад.Поздрави и успех.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Вероника!
    Пирожките наистина станаха вкусни и неустоими!

    ОтговорИзтриване