Продукти:
Киви - 400 г
Маскарпоне - 200 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Бял шоколад - 200 г
Захар - 50 г
Бишкоти - 1 пакет
Ванилия - 1 бр.
Ром - 15 мл
Желатин - 20 г
Начин на приготвяне:
1.Сметаната се затопля в съд на котлона и в нея се разтопява бял шоколад. Маскарпонето, захарта, ванилията, ромът и разтвореният желатин се разбъркват в шоколадовата смес.
2.Върху основата и стените на форма, която е покрита с кухненска хартия, се нареждат колелца от киви. Шприцова се крем и върху него се слага един ред бишкоти. Последните се покриват с нарязани парченца от киви. След това - отново крем. Продуктите се редуват до изчерпване на количествата.
3.Тортата се поставя на хладно за 2-3 часа и се обръща върху поднос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар