Продукти:
Кайсии - 400 г
Бутер тесто - 1 кора
Захар - 200 г
Вода - 20 мл
Масло - 30 г
Лимонов сок - 30 мл
Канела за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Захарта се слага в съд на котлона и се карамелизира. Разбърква се внимателно с масло и лимонов сок.
2.Нарязаните кайсии се нареждат върху карамела.
3.Изрязва се кръгла кора от бутер тесто и се поставя така, че да покрие кайсиите.
4.Сладкишът се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути. Обръща се върху подходящ поднос и се поръсва с канела.
5.Кръглата тестена кора може да се изпече отделно и след като изстине, тогава да покрие кайсиите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар