Продукти:
Сусамов тахан - 100 г
Мед - 100 г
Орехи - 150 г
Кашу - 50 г
Сушени кайсии, стафиди - 100 г
Канела - 1/2 чаена лъжичка
Лимонен (или друг ликьор) - 15 мл
Настъргана лимонена кора - от 1/2 лимон
Пуканки от амарант за овалване - 50 г
Начин на приготвяне:
1.Кайсиите и стафидите се накисват в малко вода и ликьор за 30 минути. Смилат се с миксер заедно с останалите продукти. От пластичната ароматна смес се слага в малки формички, които престояват на хладно за 2-3 часа.
3.На котлона се поставя тенджера, която силно трябва да се нагорещи. Добре е тя да е със стъклен капак. Амарантът се изсипва в нагорещения съд и трябва да се наблюдава, за да не изгори. Пуканките са готови след 2-3 минути и в тях се овалват готовите бонбони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар