Продукти:
Сладкарска сметана - 400 мл
Прясно мляко - 200 мл
Черен шоколад - 150 г
Сварено кафе - 50 мл
Лимонена кора - от 1/2 лимон
Ром - 15 мл
Захар - 50 г
Желатин - 30 г
Малинов сос:
Малини - 300
Захар - 100 г
Вода - 50 мл
Лимонов сок - 15 мл
Начин на приготвяне:
1.Малинов сос: малините и захарта се слагат в съд на котлона. Образуваният сос се прецежда и се разбърква с лимонов сок и малко разтворен желатин. Излива се в основата на формички и по желание може да се добави и желирана сметана. Слага се на хладно, за да стегне.
3.Панакотата се слага в хладилник за 2-3 часа, след което се обръща върху поднос и се гарнира с малини и малинов сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар