Продукти:
Филе от сьомга - 4 бр.
Лук - 1 глава
Настъргана лимонена кора - от 1/2 лимон
Горчица - 10 г
Яйца - 1 бр.
Хляб - 1 филия
Копър, сол, черен пипер
Галета за овалване
Начин на приготвяне:
1.Филетата се слагат в съд за готвене на пара, за да се отстранят лесно костите от тях.
2.С миксер се смилат рибата, лукът, лимонената кора, яйцето и предварително накиснат във вода хляб. Сместа се овкусява със сол и черен пипер. Ако е необходимо, за сгъстяване се добавя малко галета.
3.Оформят се кюфтенца, които се овалват в галета и се пекат от двете страни в нагорещен и намаслен тиган. Могат да се сервират с чеснов или друг сос, свежа салата и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар