Продукти:
Ябълки - 1 кг
Орехи - 100 г
Сухи плодове (кайсии, стафиди, кокос) - 300 г
Канела - 1 щипка
Ром - 15 мл
Захар - 100 г
Начин на приготвяне:
1.Ябълките се издълбават. Орехите се запичат на сух тиган за няколко минути и се смилат. Плодовете се поръсват с ром и канела и престояват 15 минути. Нарязват се на малки кубчета.
Захарта се карамелизира.
2.Издълбаните ябълки се пълнят последователно с орехи, карамел и плодове.
Пекат се на 180 градуса за 30 минути.
3.Цветето се прави с нарязани на тънко колелца от ябълка. Те се нареждат в тава с кухненска хартия и се пекат за няколко минути до омекване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар