сряда, 24 септември 2014 г.

Пълнени ябълки с карамел, орехи и плодове



Продукти:

Ябълки - 1 кг
Орехи - 100 г
Сухи плодове (кайсии, стафиди, кокос) - 300 г
Канела - 1 щипка
Ром - 15 мл
Захар - 100 г

Начин на приготвяне:

1.Ябълките се издълбават. Орехите се запичат на сух тиган за няколко минути и се смилат. Плодовете се поръсват с ром и канела и престояват 15 минути. Нарязват се на малки кубчета.
Захарта се карамелизира.
2.Издълбаните ябълки се пълнят последователно с орехи, карамел и плодове.


Пекат се на 180 градуса за 30 минути.
3.Цветето се прави с нарязани на тънко колелца от ябълка. Те се нареждат в тава с кухненска хартия и се пекат за няколко минути до омекване.




Няма коментари:

Публикуване на коментар