Продукти:
Брашно - 350 г
Мас - 200 г
Пудра захар - 100 г
Яйца - 1 бр.
Бакпулвер - 5 г
Настъргана лимонова кора - от 1/2 лимон
Локум - 150 г
Бадеми - 50 г
Начин на приготвяне:
1.От посочените продукти се замесва тесто (без локум и бадеми), което трябва да престои на хладно за 30 минути. Маста прави локумките по-пръхкави.
2.Разточва се тънка кора и с формичка се изрязват цветята. Листата се оформят с остър нож.
3.В средата се слага парченце локум и ядка. Покрива се с по-голямата форма на цветето. Краищата леко се притискат.
Таня, много красиво си ги оформила! А с мас наистина стават по-пръхкави и се топят в устата!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Локумките са приятен спомен от моето детство!
ОтговорИзтриване