събота, 10 май 2014 г.

Малки рулца с топено сирене





Продукти:

Брашно - 100 г
Яйца - 5 бр.
Разтопено масло - 30 г
Бакпулвер - 5 г
Топено сирене - 200 г
Краве сирене - 100 г
Кисело мляко - 20 г
Кимион - 5 г
Кардамон - 1 щипка
Куркума - 10 г
Чесън - 2 скилидки
Сол, черен пипер
Маслини за украса

Начин на приготвяне:

1.Белтъците на 3 яйца се разбиват на сняг. Маслото,брашното, бакпулверът,кимионът, кардамонът и 3 разбити жълтъка внимателно се разбъркват с белтъците. Сместа се овкусява със сол и черен пипер и се излива в широка тава с хартия за печене. Пече се 15 минути при 180 градуса.
2.С миксер се смилат 2 варени яйца и сиренето. Добавят се киселото мляко, куркумата, настърганият чесън, солта и черният пипер.
3.Изпеченият блат се намазва с получения крем и се завива на руло, от което се режат части на около 5 см. Те се изправят на отрязаната страна. С метален ринг се режат вертикално и така се получават шарките на малките рулца.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар