понеделник, 21 април 2014 г.

Торта с бял шоколад






Продукти:

Разтопен бял шоколад - 200 г
Сладкарска сметана - 150 г
Разтопено масло - 70 г
Сладко от ягоди - 100 г
Бишкоти - 10 бр.
Желатин - 20 г
Портокалов сок за основата на тортата - 200 мл
Фондан за покриване на тортата

Начин на приготвяне:

1.Разбъркват се всички посочени продукти заедно с 3-4 начупени бишкоти.




2.Добавя се разтвореният желатин. Сместа се излива в купа, която е покрита с кухненско фолио. За основа на тортата се нареждат бишкоти, предварително натопени в портокалов сок. Оставя се на хладно за 2-3 часа да стегне. Тортата се обръща върху подходящ поднос и фолиото се отстранява.
3.Тестото от фондан се разточва и с дръжката на четка се минава по краищата, за да се получат къдрите на тортата.




4.Фонданът покрива тортата и се украсява с цветя, които са показани в "Украси за торти".




Няма коментари:

Публикуване на коментар