Продукти:
Моркови - 3 бр.
Червени чушки - 3 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Девисил - 1-2 листа
Чесън - 2 скилидки
Сух рибен бульон - 1 кубче
Желатин - 40 г
Белтък - 1 бр.
Сок от 1/2 лимон
Сол и черен пипер
За украса - пушена сьомга и маруля
Начин на приготвяне:
1.Морковите се сваряват, а чушките се бланшират за няколко минути във вряща подсолена вода.
2.В подходящ съд на котлона се загрява 500 мл рибен бульон. В него се слага сол, черен пипер, сок от 1/2 лимон и леко разбит белтък. Прецежда се през хавлиена кърпа и се получава бистър бульон. След леко охлаждане се добавя желатинът, предварително накиснат в малко студена вода и разтворен след леко загряване.
3.Във всяка чушка се слага по един морков. Овалват се в нарязани магданоз, девисил и чесън. Нареждат се в съд с кухненско фолио.
Заливат се с бульона и се слагат в хладилник за 2-3 часа. Теринът се реже на порции и се украсява с роза от сьомга и листа от маруля.
Рецептата може да се направи с пилешки бульон и украса от пилешко филе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар