четвъртък, 7 септември 2023 г.

Свински джолан с коричка от бекон

 



                                                                        

                                                                       Продукти:

Свински джолани - 2 бр.
Пушен бекон - 250 г
Лук - 2-3 глави
Моркови - 300 г
Червено вино - 50 мл
Олио - 20 мл
Соев сос - 10 мл
Паста от хрян - 10 г
Риган, мащерка
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Джоланите престояват за 30 минути в марината от: вино, олио, соев сос, риган, мащерка, сол и черен пипер. Покриват се с тънко нарязан бекон.
2.Зеленчуците се нарязват и също се овкусяват. Нареждат се в тава заедно с джоланите, покриват се с алуминиево фолио и се пекат 1 час на 200 градуса. Фолиото се отстранява и печенето продължава до образуване на златиста коричка.


                                                                    ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар