Брашно - 300 г
Яйца - 4 бр.
Кисело мляко - 150 г
Захар - 150 г
Масло - 100 г
Ванилия - 1 бр.
Бакпулвер - 10 г
Сладко от череши - 150 г (или 200 г свежи)
Орехи - 100 г
Начин на приготвяне:
1.Белтъците се разбиват с миксер на сняг с половината от захарта. Жълтъците - с другата половина, маслото и киселото мляко. Добавят се брашното, бакпулверът, орехите, ванилията и настърганата лимонова кора. Сместа внимателно се разбърква с белтъците.
2.Кексовото тесто се излива в тава, която е покрита с хартия за печене и върху него се подрежда сладкото от череши. Ако сладкишът се приготвя със свежи череши, те трябва да се овалят в малко брашно, за да не потънат в тестото.
3.Кексът се пече на 180 градуса за около 35 - 40 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар