За мъфините: Ягоди - 200 г
Яйца - 3 бр. Мед - 50 г
Захар - 150 г Листа от мента
Брашно - 120 г
Бакпулвер - 5 г Желатин - 10 г
Лимончело - 10 мл Сладкарска сметана - 200 г Захар - 50 г
За декорация:
Бял фондан За дунапренено кексче:
Черен шоколад Яйце - 1 бр.
Златиста сладкарска боя Глюкоза - 30 г
Дантелен чипс Захар - 12 г
Дунапренено кексче Брашно - 25 г
Ягоди Сода - 5 г
Зелена сладкарска боя
Начин на приготвяне:
1.Жълтъците и захарта се миксират до пухкава смес, а белтъците се разбиват на сняг и се обединяват с останалите описани продукти. Мъфините се пекат на 180 градуса за 20 минути.
2.Медът се затопля леко с малко вода и се разбърква с разтворения желатин. Излива се в малки форми за мъфини, като в средата се слага по една ягода и листо от мента.. Формите се слагат в хладилник за около 30 минути. След като ягодите стегнат, те се поставят в средата на разрязаните на две части готови мъфини с помощта на малко разбита сметана.
3.Кората на пънчето се прави от разточен бял фондан, върху който се прави релеф с шаблон.
5.Продуктите за дунапрененото кексче се разбъркват добре и се изливат в две картонени чаши, които се поставят в чиния. Пекат се 1 минута в микровълновата печка, след което се обръщат върху скара да изсъхнат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар