Брашно - 220 г
Масло - 150 г
Пудра захар - 200 г
Яйца - 5 бр.
Прясно мляко - 100 мл
Сок и кора от 1/2 лимон, ванилия
Бакпулвер - 10 г
За сиропиране: разтопен на водна баня шоколад, разреден със сварено кафе и ром за аромат
Крем: маскарпоне - 300 г, сладкарска сметана - 300 мл, пудра захар - 80 г, ванилия
Плодове за декорация - боровинки, къпини, ягоди
Начин на приготвяне:
1.Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се последователно 5 жълтъка, 100 мл прясно мляко с бакпулвер, брашно, лимонов сок, настъргана лимонова кора и ванилия. Получената смес леко се разбърква с разбитите на сняг белтъци и се разпределя в намаслени формички. Пекат се на 200 градуса за 15 минути и се сиропират с разреден шоколад.
2.Върху мъфините се шприцова сметанов крем, след което се декорират с горски плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар