събота, 25 февруари 2017 г.

Пай с кайма, картофено пюре и каперси





ПРОДУКТИ

Кайма смес - 500 г
Лук - 1 глава
Чесън - 1 скилидка
Картофи - 500 г
Яйце - 1 бр.
Масло - 50 г
Прясно мляко - 200 мл
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Кашкавал - 100 г
Моцарела - 100 г
Каперси - 100 г
Подправки: див лук, розмарин, мащерка, кимион, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Каймата се размесва с 1 яйце, ситно нарязан лук, настърган чесън и подправките и се слага в основата на намаслени форми.
2.Картофите се сваряват, обелват се и се пресоват с масло, прясно мляко, лимонов сок, сол и черен пипер до пухкаво пюре. Пюрето се редува във формите с кайма, див лук, каперси (предварително накиснати в студена вода, за да се обезсолят), накъсана моцарела и настърган кашкавал.




3.Пекат се на 190 градуса за около 20 минути до златисто.










Няма коментари:

Публикуване на коментар