Продукти:
Блатове: брашно - 300 г, кафява захар - 100 г, мед - 100 г, яйца - 2 бр., олио - 100 мл, сода бикарбонат - 10 г, ванилия
Крем: тъмен шоколад - 200 г, течна сметана - 200 мл, ром - 10 мл
Кайсиево сладко и орехи
За декорация: какао, кокосови стърготини и тънки шоколадови бисквити
Начин на приготвяне:
1.Описаните продукти за блатовете се разбъркват с миксер и в намаслена кръгла тава с подвижна основа се пекат равни количества от медената смес.
2.В тортена форма се редят блатовете, върху които се нанасят сладко от кайсии, смлени орехи и крем от разтопен шоколад и сметана.
3 Тортата се поръсва с какао и кокосови стърготини, а фигурата върху нея се прави с шаблон. Декорира се с шоколадови бисквити.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар