събота, 1 октомври 2016 г.

Лесни хрупкави бисквитки с ядки




                                                         

                                                                 Продукти:

Ядки (овесени ядки, сусам, слънчогледови семки, начупени бадеми и др.) - 300 г
              Мед (или кафява захар) - 100 г
              Разтопено масло - 50 г
              Белтък - 1 бр.
              Канела
              Настърган шоколад и кокос за поръсване

                                                           Начин на приготвяне:

1. Леко запечените ядки се разбъркват с разбит белтък, мед, масло и канела.
2.С лъжичка малки количества от тях се слагат в широка тава, покрита с хартия за печене. Те могат да се оформят с метален ринг. Пекат се на 180 градуса за около 10 минути, изваждат се от фурната и се поръсват с настърган шоколад и кокос.
След като се охладят, бисквитките стават хрупкави и са чудесно допълнение към сутрешното кафе.











Няма коментари:

Публикуване на коментар