Продукти:
Мед (или кафява захар) - 100 гЯдки (овесени ядки, сусам, слънчогледови семки, начупени бадеми и др.) - 300 г
Разтопено масло - 50 г
Белтък - 1 бр.
Канела
Настърган шоколад и кокос за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Леко запечените ядки се разбъркват с разбит белтък, мед, масло и канела.
2.С лъжичка малки количества от тях се слагат в широка тава, покрита с хартия за печене. Те могат да се оформят с метален ринг. Пекат се на 180 градуса за около 10 минути, изваждат се от фурната и се поръсват с настърган шоколад и кокос.
След като се охладят, бисквитките стават хрупкави и са чудесно допълнение към сутрешното кафе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар